"İklim Krizi ve Girişimcilik Yetkinlikleri #EntreComp" Etkinliği Düzenlendi

27.05.2022

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Psikoloji Topluluğu Sosyal Sorumluluk ekibi bünyesinde 27 Mayıs Cuma günü “İklim Krizi ve Girişimcilik Yetkinlikleri #EntreComp” adlı etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinlik Sosyal Sorumluluk ekibi üyelerimizden AB-Türkiye İklim Elçisi olan Elif Aksu ve AB-Türkiye İklim Elçisi & Girişimcilik Yetkinlikleri Çoğaltıcı Eğitmeni olan Şeyda Rümeysa Şahbaz tarafından düzenlendi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak katılımcıların birbiri ile tanışması amaçlandı ve küçük bir oyun oynandı. Daha sonra iklim krizine yönelik çeşitli bilgiler içeren bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmanın ardından sunum düzenlenerek İklim Krizi, Yeşil Mutabakat, Paris İklim Anlaşması, Yeşil Girişimcilik ve Girişimcilik Yetkinliklerine değinildi ve katılımcılar takımlara ayrıldı. Katılımcılardan takımları ile sürdürülebilir bir fabrika yapmaları ve nelere dikkat edeceklerini yazmaları beklendi ve daha sonrasında sunumları gerçekleştirildi.

İklim krizi insan yaşamını ve dünyayı olumsuz etkilemektedir. Bu olumsuz etki birçok noktada kendini göstermektedir. Bunlardan bir tanesi de insan psikolojisidir. Bu konuda bilinçlenmek ve müdahaleler geliştirmek önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra yeşil girişimcilik ve girişimcilik yetkinlikleri yapılabilecek girişimcilik fikirlerine yol gösterici bir rehber görevi görmektedir. Etkinliğimiz ile iklim krizine yönelik farkındalığı arttırmak ve katılımcıların girişimcilik yetkinliklerini tanıması amaçlandı. Başka bir dünyamız yok!