Türkiye Kızılay Derneği ile Birlikte‘Temel Destek Ekibi Sosyal Sorumluluk Projesi’ Tamamlandı

01.02.2022

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Cengiz İpek ve Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Alpaslan Hamdi Kuzucuoğlu’nun, paydaş kurum olan Türkiye Kızılay Derneği ile iş birliği içinde gerçekleştirdikleri ‘Temel Destek Ekibi Sosyal Sorumluluk Projesi’ tamamlandı.

Dünyada ve ülkemizde çok sayıda acil durumlar ve afetler meydana gelmektedir. Bu afetler aynı anda çok sayıda öğrenci, öğretmen, çalışanın bulunduğu eğitim ve öğretim kurumları olan okulları da etkilenmektedir. Olası bir afette hasarların minimize edilebilmesi ve okulların güvenliğini artırmak için afet öncesinde halk katılımı ile yapılacak farkındalık çalışmalarının önemi büyüktür. Afet risklerinin azaltılması amaçla gerçekleştirilen proje kapsamında İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde öğrenim gören ve ‘’İMÜ 061 Afetler, Nedenleri Ve Sonuçları’’ dersi alan 54 öğrenciye aynı zamanda Kızılay Haftası da olan 29 Ekim- 4 Kasım 2021 tarihleri arasında hem proje yürütücüleri hem de Türkiye Kızılay Derneği tarafından afet bilinci eğitimleri, afetlerde ilk yardım uygulama eğitimleri ve afetlere yönelik bilinçlenme çalışmaları gerçekleştirildi. Proje sonunda afette aktif görev yapacak ve afet koordinasyonunu sağlayabilecek “Afet Liderleri” yetiştirildi. Proje kapsamında oluşturulan Temel Destek Ekibi olası afetten etkilenen çocuklara, yaşlılara ve engelli bireylere destek olmak amacıyla gönüllülük eğitimi de aldı. Bu bireyler olası afetlerde Toplum Afet Gönüllüsü olarak görev alacaklardır.

Öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.