Sosyoloji Topluluğu İşaret Dili Eğitimi Atölyesi Başlattı

11.04.2022

Üniversitemiz Sosyoloji Topluluğu 15 hafta boyunca devam edecek İşaret Dili Eğitimi Atölyesi başlattı. “İşaret Dili Engelleri Kaldırmak İçindir” sloganıyla başlatılan, üniversitemiz ve üniversitemiz dışındaki öğrencilerden büyük talep gören atölye 8 Nisan 2022 tarihinden itibaren her hafta Cuma günü 17.30-19.00 saatleri arasında Güney Kampüsü Ömer Halis Demir Amfisinde gerçekleştirilecek.

Gönüllü İşaret Dili Eğitmeni ve Çocuklarımız İçin Söylüyoruz Derneği’nin kurucu başkanı Yunus Gültekin gönüllü olarak 15 haftalık eğitimi üstlendi. Eğitimde her hafta, toplumuzdaki dezavantajlı bireylerden olan işitme engelli bireyleri daha iyi anlamak ve onlarla iletişim kurabilmek için düzenli pratikler, ödevler ve şarkılar eşliğinde işaret dili eğitimi sürdürülmektedir.

İşitme engelli bireyleri anlamaya başlamaya adım atılan atölyenin ilk eğitim gününde ise, aynı zamanda okulumuzda da öğrenci olan işitme engelli bir öğrencimiz ağırlandı ve kendisinin yorumları ve düşünceleri dinlendi. Hem eğitici hem de eğlenceli bir eğitim gününün sonunda, atölyeye katılım sağlayan öğrenciler eğitimde yepyeni bilgiler öğrenip engelleri kaldırma hedeflerine adım adım ve hevesle devam etmek istediklerini belirtti.