Psikoloji Topluluğu Tarafından Belgesel İnceleme Etkinliği Düzenlendi

27.04.2022

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sinema Kulübü ve Psikoloji Topluluğu Sosyal Sorumluluk ekibi ortaklığında 27 Nisan Çarşamba günü "Seaspiracy: Denizlerdeki Komplo" adlı 1 saat 30 dakika süren belgesel gösterimi etkinliği Aşık Paşa Konferans Salonu'nda düzenlendi. Etkinlikte izletilen belgesel; denizlerdeki plastik atıklar ile başladığı araştırmasında, denizlerdeki daha birçok sorunu gün yüzüne çıkaran Ali Tabrizi'nin, dünya çapındaki okyanus tahribatlarını anlatmasını konu edinmektedir. Belgeselde doğaya karşı farkındalığın artması ve özellikle deniz hayvanlarının perspektifinden dünyanın anlaşılması amaçlandı. Belgesel, hem psikoloji açısından hem de sinema açısından değerlendirildi. İzleyicilerin farkındalık sonrası duygu ve düşünceleri alındı. Tartışma ortamında herkes aynı önemli sonuca vardı; denizleri ve okyanusları korumak hepimizin görevi!