Fakülte Dergimizin İlk Sayısı Yayımlandı

29.12.2021

Farklı disiplinlerden makaleleri bir yayım çatısı altında buluşturarak üniversitelerin bilimsel bilgi üretmek ve paylaşmak gibi asli görevlerinden birini yerine getirmede önemli bir katkı sağlayacağını düşündüğümüz İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi dergisi Medeniyet Kültürel Araştırmalar Belleteni’nin Aralık 2021 tarihli ilk sayısı yayımlanmıştır.

Uluslararası hakemli akademik bir dergi olan Medeniyet Kültürel Araştırmalar Belleteni; dil, edebiyat, tarih, sosyoloji, felsefe, psikoloji, sanat tarihi gibi sosyal bilimlerin birçok alanında yazılan bilimsel çalışmaların buluşma yeri olmayı hedeflemektedir.

Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez yayımlanacak dergimizin ilk sayısı, farklı üniversitelerden bilim insanlarının katkılarıyla nitelikli makaleleri bir araya getirmektedir. Bu sayıda Fakülte dergimiz özgün, bilimsel ve alanına katkı sağlayan çalışmalarla yayım hayatına toplam altı makale ile başlamıştır.