Dr. Sylwia Filipowska Erasmus Programı Kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü Ziyaret Etti

09.05.2022

Polonya Cumhuriyeti Jagiellon Üniversitesi Şarkiyat Enstitüsü Türkoloji Kürsüsü'nde görev yapmakta olan Dr. Sylwia Filipowska,  Erasmus  kapsamında 05-14 Nisan 2022 tarihleri arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü ziyaret etti.

Dr. Sylwia Filipowska ile Bölümlerimiz arasında muhtemel iş birliklerinin arttırılması amacıyla, ortak bilimsel araştırma alanları belirleyerek uluslararası ortak proje konuları hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde derslere katılan Dr. Sylwia Filipowska, 13 Nisan Çarşamba günü saat 14.30‘da  Aşık Paşa Konferans Salonunda “Krakov Türkoloji’sinin Tanıtımı” ve “19. Yüzyılda Türkiye'ye Gelen Polonyalıların Gözüyle İslam ve Müslümanlar” başlıklarında seminerler verdi.

Dr. Sylwia Filipowska seminer öncesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Kaçar’ı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Erasmus programının üniversitemizin uluslararasılaşma stratejilerine önemli katkılar sağladığına değinen Dekan Prof. Dr. Turhan Kaçar, bu tür hareketlilikler ve değişim programları aracılığıyla akademik, sosyal ve kültürel anlamda bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılmasının önemini vurguladı.

Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abidin Karasu Dr. Sylwia Filipowska’yı üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını aktararak Avrupa’nın en köklü ikinci üniversitesi olan Jagiellon Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında ikili iş birliklerin artması, bölümler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulmasının Türkiye-Polonya ülkeleri arasındaki köklü münasebetleri daha da güçlendireceğini iletti.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yardımcıları Doç. Dr. Betül Özbay ve Dr. Öğr. Üyesi Abidin Karasu, Dr. Sylwia Filipowska’ya çalışmalarında başarılar diledi ve ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti.