Dr. Öğr. Üyesi Csilla Balogh'un Yeni Kitabı Yayımlandı

09.05.2019

İMÜ Sanat Tarihi Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Csilla Balogh'un yeni bir kitabı yayımlandı. Kitap, hocamızın Macaristan'da dört yıldan beri yürüttüğü ve halen devam etmekte olan kazı çalışmalarının sonuçlarını tanıtıyor. Macaristan, Hollanda, Polonya, Rusya'daki çeşitli üniversitelerin arkeoloji bölümleri tarafından akredite edilmiş olan ve söz konusu ülkelerden arkeoloji öğrencilerinin de katıldığı bu kazılarda bugüne kadar 2700 adet Avar Dönemi'ne ait mezar bulundu. Kitapta, kazılarda gün ışığına çıkan buluntular (takılar, aletler, silahlar, defin adetleri, vs.) ve kullanılış biçimleri renkli rekonstrüksiyonlarla gösterilmiş. İngilizce olarak yayımlanan kitap, eski Türk arkeolojisine ve maddi kültürüne ilgi duyanlar için bir kaynak eser niteliği taşıyor.