Doç. Dr. Adnan Eskikurt Miryokefalon Zaferi'nin 843.yılı münasebetiyle KON TV canlı yayınına katıldı

24.09.2019

Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Eskikurt Miryokefalon Zaferi'nin 843. yılı münasebetiyle KON TV canlı yayınına katılmıştır.

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Adnan Eskikurt 21.09.2019 tarihinde KON TV tarafından canlı yayınlanan ve Yaşar Toy'un sunduğu Gündem Özel programına katılmıştır. Yaklaşık bir saat süren "Miryokefalon Zaferi'nin 843. Yılı" konulu yayında, Türkiye Selçuklu Devleti'nin kuruluşundan itibaren Bizans İmparatorluğu ve Anadolu'daki diğer Türk beylikleri ile münasebetlerini nazar-ı dikkate alarak söz konusu kutlu zaferin sebeplerini, ayrıca yeri ve cereyan şekli ile sonuçları üzerinde uzun yıllardır devam çalışmalarına dayalı önemli değerlendirmelerde bulunmuştur.