Dil İlişkileri Bağlamında Türkçenin Balkanlar ve Kafkaslardaki Etkisi

30.11.2018

“Dil İlişkileri Bağlamında Türkçenin Balkanlar ve Kafkaslardaki Etkisi (Gürcüce-Bulgarca)” konulu seminer gerçekleştirildi.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüz Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Abidin Karasu’nun davetiyle "TUBİTAK-2221 Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı" kapsamında Fakültemizi ziyaret eden Gürcistan Cumhuriyeti İvane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi,  Doğu Bilimleri Enstitüsü Türkoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ketevan Lortkipanidze 21 Kasım 2018 Çarşamba günü Âşık Paşa Konferans Salonu'nda "Dil İlişkileri Bağlamında Türkçenin Balkanlar ve Kafkaslardaki Etkisi (Gürcüce-Bulgarca)" konulu bir seminer vermiştir.

19-23 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. Ketevan Lortkipanidze Üniversitemiz öğretim üyeleri ve idarecileriyle ile zaman zaman bir araya gelerek karşılıklı işbirliği, öğrenci değişimi ve ortak projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunmuştur.

Katılımlarından dolayı kendisine teşekkür eder başarılarının devamının dileriz.