Akademik Genel Kurul Toplantımız Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin Çelik’in Katılımıyla Gerçekleşti

21.10.2022

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı 18 Ekim 2022 Salı günü Kuzey Kampüs, Ziraat Bankası Kütüphanesi, Ziraat Bankası Salonunda yapıldı.
Edebiyat Fakültesi  2022 – 2023 akademik kurul toplantısına; Rektör Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Sarıoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Ekrem Tak, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selim Karahasanoğlu, Dekan yardımcıları Doç. Dr. Betül Özbay, Dr. Öğr Üyesi Abidin Karasu, Fakülte sekreteri Serap Suluova, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve idari personel  katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Prof. Dr. Selim Karahasanoğlu gerçekleştirdi.
Dekan Prof. Dr. Selim Karahasanoğlu 2022 yılında fakültede yapılan çalışmalar hakkında hazırlamış olduğu sunumunu katılımcılarla paylaştı. Prof. Dr. Selim Karahasanoğlu sunumunda; fakülteye yeni katılan öğretim elamanları, profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarına atanan öğretim üyeleri, fakültenin bilimsel çalışmaları, Tübitak projeleri, düzenlenen sempozyum ve konferanslar, Erasmus antlaşmaları, öğretim üyelerinin aldıkları ödüller, düzenlenen seminerler, öğrenci kulüplerinin faaliyetleri, sosyal sorumluluk projeleri gibi birçok konuya değindi.
Dekan Prof. Dr. Selim Karahasanoğlu’nun ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Gülfettin Çelik yeni eğitim-öğretim yılının, başta öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz olmak üzere ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diledi. Ardından Üniversite strateji planıyla ilgili bir sunumu paylaştı. Rektör Prof. Dr. Gülfettin Çelik: “Dünyada yükseköğretim kurumlarının başarılarını değerlendiren en itibarlı kuruluş olarak kabul edilen Times Higher Education (THE), ‘Dünya Üniversiteler Sıralaması 2023’ sonuçlarının açıkladığını belirterek  İstanbul Medeniyet Üniversitesi sıralamada dünya üniversiteleri arasında 801–1000 bandında, Türkiye’den 61 üniversite arasında da 8. sırada yer aldığını belirtti.
Profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi unvanına yükseltilen ve atanan öğretim üyelerine cübbe giydirilmesi ve belge takdimi ile devam eden törende Profesörlüğe yükseltilerek atanan öğretim üyelerine cübbeleri Rektör Prof. Dr. Gülfettin Çelik tarafından giydirilerek belgeleri takdim edildi.
Doçentliğe atanan öğretim üyelerine Dekan Prof. Dr. Selim Karahasanoğlu cübbe giydirip belgelerini takdim ederken, doktor öğretim üyelerine Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Ekrem Tak cübbeleri giydirilerek belgeleri takdim etti.
Dilek ve temenniler bölümüyle, fakülte hakkında genel değerlendirmeler paylaşılarak toplantı sona erdi.