“100. Yıldönümünde Cumhuriyet’in İlanı ve TBMM’de Muhalefet” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

22.01.2023

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi tarafından organize edilen Prof. Dr. Zafer Toprak’ın sunumuyla “100. Yıldönümünde Cumhuriyet’in İlanı ve TBMM’de Muhalefet” Konferansı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi salonunda gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Karahasanoğlu “100. Yıldönümünde Cumhuriyet’in İlanı ve TBMM’de Muhalefet” başlıklı konferans vesilesiyle Prof. Dr. Zafer Toprak’ı üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Dekan, Karahasanoğlu’nun ardından Tarih bölümü öğretim üyesi ve Rektörlük Ortak Dersler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Karacakaya kürsüye çıkarak Prof. Dr. Zafer Toprak’ın çalışmaları ve biyografisi hakkında bilgi verdi.

Program Prof. Dr. Zafer Toprak’ın “100. Yıldönümünde Cumhuriyet’in İlanı ve TBMM’de Muhalefet” başlıklı sunumuyla devam etti.

Program, konuklardan gelen soruları Prof. Dr. Zafer Toprak’ın yanıtlaması ve fotoğraf çekimleri ile son buldu.