Yaz Okulu Hakkında Detaylı Bilgilendirme

26.07.2021

Yaz Okulu Hakkında Detaylı Bilgilendirme

Fakültemiz tarafından 2020- 2021 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Döneminde bazı dersler yürütülecektir. Bu kapsamda yaz okuluna ilişkin olarak aşağıdaki bilgilendirmeleri lütfen dikkatlice okuyunuz.

Yaz okulu eğitimi hem İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencilerine hem de diğer üniversitelerdeki öğrencilere açıktır.

Yaz Öğretimi Akademik Takvimi

Yaz Dönemi Ders Kayıt Başvuruları

26-29 Temmuz 2021

Yaz Döneminde Açılacak Derslerin İlanı

30 Temmuz 2021

Yaz Dönemi Ders Planının İlanı

30 Temmuz 2021

Yaz Döneminin Başlaması

02 Ağustos 2021

Derslerin Bitişi

10 Eylül 2021

Sınavlar (Vize + Final)

13-17 Eylül 2021

Yarıyıl Sonu Sınav Sonuçlarının İlanı

22 Eylül 2021

Başvuru tarihleri arasında öncelikle aşağıdaki linke tıklayarak online başvuru yapılmalıdır:

"Edebiyat Fakültesi Yaz Okulu online başvuru için lütfen tıklayınız"

Başvuru yapan öğrenciler kayıt ücretini de yatırmak zorundadır. Öğrencinin kaydının tamamlanmış sayılması için mutlaka ücretin yatırılması gerekmektedir.

İSTABUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU ÜCRETLERİ TABLOSU

İMU ÖĞRENCİLERİ İÇİN 1 SAATLİK DERS ÜCRETİ

DİĞER DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ÖĞRENCİLERİ 1 SAATLİK DERS ÜCRETİ

DİĞER VAKIF ve YURT DIŞI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ 1 SAATLİK DERS ÜCRETİ

AZAMİ DERS ÜCRETİ

HAFTA

1 SAATLİK DERS ÜCRETİ

14

Yaz okulu ders ücretleri aşağıdaki gibidir:

Bir dersin kaç saat olduğu bilgisi sayfanın altında yer alan ders listesinde bulunmaktadır.

Ders ücretlerinin aşağıda IBAN numarası verilen hesaba yatırılması gerekmektedir:

IBAN No: TR72 0001 0009 0058 8569 1952 65 (Ziraat Bankası) Hesap Sahibinin Adı:  İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ

Açıklama kısmına Yaz okulunda alınacak dersin adı ve dersi almak isteyen öğrencinin ad soyad bilgileri yazılmalıdır.

Öğrenciler yatırdıkları ücretlerin dekontlarını edebiyat@medeniyet.edu.tr adresine mail olarak atmalıdırlar.

Listede önerilen derslerin her biri, en az 15 öğrencinin tercih etmesi halinde açılacak, aksi halde ders açılmayacaktır.

Açılan bir derse kayıtlı öğrenci sayısı 150’yi geçemez. Derse kabul edilen öğrenciler İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencileri öncelikli olmak üzere, başvuru sırasına göre belirlenir

Öğrenciler kayıt yaptıktan ve ücretlerini yatırdıktan sonra, en az 15 öğrencinin kayıt yaptırdığı dersler açılacaktır. Açılacak dersler 30.07.2021 tarihinde ilan edilecektir. Bir dersin 15 öğrenciye ulaşmaması durumunda o ders açılmayacaktır.

Açılmayan dersleri seçen öğrencilerin yatırdıkları ücret Yaz Öğrenimi Sınavlarından sonra (18 Eylül 2021) 30 gün içerinde iade edilecektir.

DİKKAT: Yaz okulunda vize sınavları dönem sonunda final sınavları ile birlikte aynı hafta içinde yapılacaktır. Her iki sınav da örgün olarak kampüsümüzde yüz yüze yapılacaktır. Dersler ise online yapılacaktır.

Yaz öğretiminde, derslere devam zorunludur.

Yaz öğretiminde, kayıttan sonra ders ekleme, silme ve dersten çekilme işlemleri uygulanmaz.

Açılması Planlanan Dersler:

DERS KODU

ADI

Z/S

T

U

AKTS

FEL309

ESTETİĞE GİRİŞ

FEL311

DEVLET VE TOPLUM FELSEFESİ

FEL348

SEMİNER: MODERN ÇAĞ FELSEFESİ TARİHİ (FLOZOF)

FEL215

ARİSTOTELESÇİ MANTIK TEMEL KAVRAMLAR

FEL223

SEMİNER: İSLAM FELSEFESİ TARİHİ (KONU)

4

Ders seçim sisteminde sorun yaşanması durumunda, ilgili sorun değerlendirilerek Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından çözülecektir.

Üniversitemiz yaz okulu yönergesine buradan ulaşabilirsiniz.