Myriokephalon Zaferi (Bağırsak Boğazı) Sempozyumu Başarıyla Tamamlandı

19.09.2017

Myriokephalon Zaferi’nin 841. yıldönümü münasebetiyle Konya Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Merkezi, Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde ve Üniversitemizin desteğiyle 16-17 Eylül 2017 tarihlerinde “841. Yıldönümü Münasebetiyle Miryokefalon (Bağırsak Boğazı) Zaferi Sempozyumu” düzenlenmiştir.

Edebiyat Fakültemizin Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Adnan Eskikurt, 16 Eylül günü düzenlenen ve başkanlığını Doç. Dr. Cihan Piyadeoğlu’nun yaptığı ilk oturumda “Ortaçağ Kroniklerine Göre 17 Eylül 1176 Myriokephalon Zaferi” başlıklı bir bildiri sunmuştur.

Aynı gün Marmara Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Akif Ceylan ile sempozyum katılımcısı akademisyenlere yönelik Bağırsak Boğazı gezisinde mihmandarlık yapmış ve gece Emir Kandemir Hanı’nda törenlere katılanlara savaş hakkında bilgiler vermiştir. Bağırsak Boğazı Kakımaç tepeleri mevkiindeki kutlama alanında şafak vaktine kadar süren kutlamalar ve Balkayalar Kalesi (Asar Kale) önünde düzenlenen törenlerde de hazır bulunmuştur.