İki Öğretim Üyemize TÜBA-GEBİP Ödülü

01.02.2017

2016 TÜBA “Uluslararası Akademi, GEBİP ve TEÇEP Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 1 Şubat 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen "2016 yılı TÜBA Ödülleri" törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan, Yargıtay Başkanı İsmail R. Cerit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Tuğrul Türkeş, Bilim,Sanayi, ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, milletvekilleri, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, BST Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, BST Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Habip Asan, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof.Dr.Refik Turan, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof.Dr.Mustafa Kaçalin,TİKA Başkanı Serdar Çam,TÜBA üyeleri, diğer protokol mensupları ile akademisyenler, ödül sahiplerinin yakınları ve diğer davetliler katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü ve TÜBA Başkanı Acar’ın konuşmalarının ardından 2016 TÜBA ödülleri, sahiplerine tevdi edildi. TÜBA 2016 Akademi Ödüllerini, Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Mardin adına Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Kallek; Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorisinde Washington Üniversitesi (ABD) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mary-Claire King adına TÜBA Konsey Üyesi Prof. Dr. H. Tayfun Özçelik; Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde ise California Berkeley Üniversitesi (ABD) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Omar M. Yaghi,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldılar.

2016 TÜBA-GEBİP ve TEÇEP  Ödülleri ise, TÜBİTAK  Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, B.S. ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Başbakan Yrd. Tuğrul Türkeş, Baş. Yrd. Nurettin Canikli ve Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar tarafından sahiplerine verildi. 2016 yılında 31 genç bilim insanı TÜBA-GEBİP, 6 eser ise TÜBA-TEÇEP ödülüne layık görüldü.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından, üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek amacıyla her yıl verilen, GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı) ödülüne layık görülen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Selim Karahasanğlu ödülünü Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’ten, Doç. Dr. Sadık Yazar da ödülünü Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar’dan aldı.

Öğretim üyelerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz. 2016 “TÜBA Ödülleri”nin sahiplerini bulduğu tören videosunu buradan izleyebilirsiniz.