Doç. Dr. İsmail Hakkı Kadı Osmanlı ile Endonezya Arasındaki Bağları Anlattı

03.02.2017

Fakültemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Kadı Osmanlı ile Endonezya arasındaki bağları anlattı;
İsmail Hakkı Kadı, Kayseri Medeniyetin Burçları Derneği tarafından 29 Ocak 2017'de düzenlenen ‘Kayseri’de Öğrenim Gören Endonezyalı Öğrenciler Buluşması-2017’ kapsamında ‘Osmanlı’dan Günümüze Türkiye-Endonezya İlişkileri’ konulu bir konferans verdi.
16. Yüzyıl'da Açe'ye yönelik Portekiz saldırıları ile başlayan resmi ilişkilerin yerini 17 ve 18. yüzyıllarda büyük oranda Hicaz merkezli entellektüel etkileşimle sınırlı ilişkilerin aldığını belirten Kadı 19. yüzyılda tekrar canlanan resmi ilişkiler bağlamında Jakarta'da açılan Osmanlı konsolosluğuna, Endonezya’dan gelen öğrencilere ve Hollandalılar'ın gelişen ilişkilerden duydukları rahatsızlıklara değindi.
Konferansa Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun yanısıra derneğin diğer yöneticileri ve çok sayıda Endonezyalı öğrenci katıldı.