Bilim Tarihi Bölümü 35. Uluslararası Bilim Aletleri Sempozyumu Açılış Törenine Katıldı

29.09.2016

Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü, 35. Uluslararası Bilim Aletleri Sempozyumu açılış töreni için İstanbul Üniversitesi Bilim Tarihi Bölümü'nün davetlisiydi.

17 ülkeden 70 davetli konuşmacının katıldığı sempozyumun ve bilimsel aletler sergisinin açılışı 26 Eylül 2016 günü gerçekleştirildi.

Oxford Üniversitesi Bilim Tarihi Müzesi Direktörü Dr. Silke ACKERMANN, İstanbul Üniversitesi Bilim Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feza GÜNERGUN, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bilim Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa KAÇAR ve öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla BİR, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilim Tarihi Bölümü mensupları Prof. Dr. İhsan FAZLIOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Orhan GÜNEŞ, Yrd. Doç. Dr. Mustafa YAVUZ, Yrd. Doç. Dr. Şule ÇANKAYA, Arş. Gör. Dr. Taha Yasin ASLAN, açılış sonrasında bir araya gelerek bilim tarihi alanındaki çalışmaları ve işbirliği imkânlarını değerlendirdiler.

Bilim Tarihi Bölümü Arş. Gör. Dr. Taha Yasin ARSLAN’ın da 29 Eylül’de “Eliminating the Necessity of Using Observational Instruments in Timekeeping” başlıklı bildirisini sunacağı sempozyum, 30 Eylül Cuma tarihine kadar sürecek.