Adnan Eskikurt Miryokefalon Zaferi’nin 840. Yılı Anma Etkinliklerine Katıldı

20.09.2016

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Adnan Eskikurt, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı (KOTEV) işbirliği ile organize edilen “Miryokefalon Zaferi’nin 840. Yılı Anma Etkinlikleri” çerçevesinde, 16.09.2016 tarihinde Konya İl Halk Kütüphanesi’nde yapılan “Miryokefalon Zaferi, Yeri ve Tarihi Önemi” konulu konferansa sunum yaparak katılmıştır. Prof. Dr. Ahmet Çaycı moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Ceylan’da zaferi anlatan bir sunum yapmıştır.

Konferansı müteakiben, savaşın cereyan ettiği Konya-Beyşehir arasındaki Bağırsak Boğazı’nda yapılan ve sabahleyin Balkayalar mevkiindeki (Asar) kale harabesine tırmanışla sona eren kutlamalarda da yer alınmış ve gece boyu süren faaliyet sırasında katılımcılara savaş hakkında malumat verilmiştir.